Grafikai tervezés

Grafikai tervezés szolgáltatásaink

Arculattervezés

Arculati kézikönyv tervezés
Bélyegző tervezés
Kisarculat
Levélpapír, boríték
Logótervezés
Nagyarculat
Névjegykártya

Reklámanyagok

Brossúra, prospektus
Dosszié, mappa
DTP
Molinó
Plakát, hirdetés
Szórólap

3D

3D Modellezés
Fotórealisztikus képkészítés
Látványtervek

Logótervezés

Az arculati elemek közül - például új vállalkozás indításakor - elengedhetetlen új cégünk logójának kialakítása. Ez adja meg az alapot. Olyan ez, mint a háznak az alap vagy a képnek a keret.

Egy jól megtervezett embléma végig kíséri cégünk fejlődését és sikereit. A logó sokféle lehet. Használhatunk szöveges feliratot, például egy szót, egy szlogent vagy akár saját cégünk nevét is beleszőhetjük, de grafikai ábrákkal is játszhatunk. Használhatjuk a kiválasztott grafikai ábrát önmagában is, a szöveget elhagyva. A lényeg, hogy egyedi legyen és tükrözze cégünk image-t, a kínált terméket vagy szolgáltatást, de a választott célközönség igényeinek is meg kell, hogy feleljen. Nagyon fontos az is, hogy formailag és színvilágában könnyen beazonosítható legyen.

Figyelembe véve a konzultáció során felmerült igényeket, készítünk el legalább 3-féle logó tervezetet, majd az embléma kiválasztás után kerül a végleges kidolgozásra. A kész emblémát vektoros formátumban adjuk át.

Névjegykártya

A névjegyben is benne foglaltatik saját magunk kommunikációja és értéke. Nem mindegy az sem, hogy milyen információt tartalmaz. Grafikailag és formailag ez is többféle lehet, de mindenképpen igazodnia kell cégünk profiljához. Itt is több tervezetet készítünk el az arculati elemek figyelembe vételével.

Bélyegző

A bélyegző terv előrevetíti, hogy mekkora területen fog elhelyezkedni a feltüntetni kívánt céginformáció, logó. A végén így azt az összképet fogja a bélyegző lenyomata mutatni, ami vizuálisan is esztétikus.

Levélpapír, boríték

Meglévő logóval és színvilággal tervezzük meg a céges levélpapírt és a hozzá tartozó borítékot. Kicsiny részlet, de annál fontosabb.

Kisarculat

Az arculattervezés egyik formája a kisarculat tervezés. Elsősorban egy induló cég alap arculati csomagjaként szolgál, amely előre meghatározott grafikai elemeket tartalmaz. Első lépése a logótervezés. Amikor a végleges logó kiválasztásra került, következik a hozzá szervesen kapcsolódó további kisarculati elemek elkészítése.
Elemek:
• logó
• névjegykártya
• bélyegző
• levélpapír
• boríték

Nagyarculat

Az arculattervezés másik formája a nagyarculat tervezés, amely egyben magába foglalja a kisarculati elemeket, illetve egy olyan teljes tervezési feladatot, ami a megrendelő által igényelt és használni kívánt elemek megtervezését tartalmazza. Amennyiben szükség van egy olyan teljes koncepció kidolgozására, amely nem csak az egyes arculati elemek kidolgozását oldja meg, de iránymutatást ad az ezeken alapuló későbbi tervezésekhez, célszerű kidolgozni az arculati kézikönyvet is. A kész nagyarculati elemeket nyomdakész formátumban adjuk át.
Elemek:
• logó
• névjegykártya
• bélyegző
• levélpapír
• boríték • weboldal megjelenési formája
• matrica
• dosszié
• reklámajándék
• e-mail fejléc
• arculati kézikönyv

Arculati kézikönyv

Az arculati kézikönyv célja, hogy írásba foglalja a cég arculati elemeihez kapcsolódó megjelenési formák szabályait. Pontosan tartalmazza a használt grafikai elemeket, színkódokat, betűtípusokat és azok javasolt felhasználását.

Mikor szükséges arculati kézikönyvet készíteni?

Elsősorban nagyvállalatoknak ajánljuk, ahol elengedhetetlen, hogy több divízió együttes munkáját támogatva, a cég profiljába és arculatába illeszkedő kiadványok szülessenek, mind online és off-line megjelenéshez. Sok előnye mellett kiemelnénk, hogy helyrajztól függetlenül is olyan vizuális egységet biztosít a grafikai szakemberek számára, hogy város és ország távlatokból is megkönnyíti a reklámanyagok elkészítését.

A meglévő kis- és nagyarculat alapján tervezzük meg az arculati kézikönyvet és annak formáját, a megrendelő által meghatározott tartalom alapján. A kész anyagot nyomdakész formátumban adjuk át.